PÅ SKÄRET

Aktiviteter

Det är få ställen som skänker ett sådant lugn i själen som Skäret. Men är man ute efter lite mer fart och fläkt finns ett stort utbud av aktiviteter runt hörnet.

Skäretruset
För den som tycker om att utmana sig själv i löpning, anordnar intresseföreningen varje sommar i juli en löpartävling som heter Skäretruset. Man startar i olika åldersklasser, vilket göra att hela familjen kan vara med.

Sommargympa på Skäret
På sommarhalvåret är det morgongympa för alla som vill röra på sig. Samling på hamnplanen när vädret tillåter. Vill du få meddelande om när gympan startar så skicka ett sms till Marika på 070-858 15 25.

Kajaker
Om du vill njuta av att glida fram längs kusten, är det nu möjligt att hyra kajaker i Skäret. Man går bara in på https://simplesignup.se/event/154035
Under sommaren anordnas också kajakkurser.
Kontakta aterra.se/havskajakkurs.

Seglarskola
Varje sommar anordnas en seglarskola för ungdomar under en sommarvercka i juli. Då blir det en härlig enegi och aktivitet i hamnen, till allas glädje.

Rundvandring i Skäret
Senaste rundvandringen, sommaren 2019, var med kommunekolog Richard Åkesson. Han berättade om den ekologiska mångfalden i Skäret förr och nu.En aktivitet som blivit väldigt populär.

Silviakannan
Dagen efter hamnfesten anordnas en annorlunda "förflytningstävling". Välj vilket flythjälpmedel du vill; en flotte, en planka,en badring eller varför inte en badanka och flyt ifrån ett ställe till ett annat. Den som prickar rätt tid vinner tävlingen!

Skäret Closed
De boende på Skäret har sitt eget mästerskap i golf. Det går av stapeln i juli varje år och avgörs på S:t Arilds utmanande och fantastiska bana.. Vill du vara säker på att få delta?
Anmäl dig redan nu till anders.yllfors@boxon.com

Skärets Intresseförening  l  Kontakt: Ann-Sofi Aru  l  Mail: info@skaret.nu
Kontakta oss direkt online
Foto: Ann Lilja, Puala van de Beek, Göran Sigfridsson, Anna-Karin Falk, Fredrik Melcherson, Jan Lund, Martin Lindfors